יש תינוקות שפוחדים ממים, כאשר לימוד שחייה לתינוקות אלה, עשוי למנוע את הבעיה כליל. לפחד ממים קוראים הידרופוביה. זהו פחד לא ברור הנובע מחרדה עמוקה לטבע, ובא לידי ביטוי בחוסר ביטחון בלתי הגיוני בכל מה שקשור למים. הידרופוביה כמו פוביות אחרות, באה לידי ביטוי בסימפטומים גופניים שונים, ויש לה את סממני החרדה והפאניקה שלה. פחד של תינוקות ממים עלול לנבוע מסיבות שונות, בין השאר: הורה שעושה לו אמבטיה, אבל הוא עצמו פוחד מהמים, והוא מצליח להעביר את זה לתינוק באיזה שהוא אופן. תינוקות יש הגורסים, מרגישים כל דבר כי נפשם עדינה, לכן אם האם או האב באמת פוחדים מהמים, הם עלולים לתת לו לחוש בזה, ובגלל זה, הוא עלול לפתח בעצמו פחד ממים.
חוויה טראומטית במים- קחו את התינוק לחוג לימוד שחייה לתינוקות
כאשר מתחילים לחשוב על חוג לימוד שחייה לתינוקות יש לזכור שיש תינוקות שחוו אירוע טראומטי במים. סביר להניח שאירוע כזה אירע שלא במתכוון, אך יחד עם זאת הוא עלול לפתח אצלם חרדה עצומה וכל פעם שינסו לעשות לו אמבטיה, הוא עלול להגיב בהיסטריה. אגב טראומה עבור תינוק שגורמת לפחד ממים, לא חייבת חלילה להיות משהו קיצוני, נפשו של התינוק כל כך רכה ועדינה שמספיק שההורה באיזו אמבטיה ניסה להוריד ממנו את השמפו בצורה לא עדינה, נכנסו לו מים לעיניים וזה היה עבורו לא נעים. בשביל תינוק זוהי טראומה מספקת כדי לבכות ולהשתולל כאשר הוא רואה מים. כדי לקלח תינוק בצורה נכונה ולא להשריש בו חלילה פחדים, יש לעשות זאת בשיא העדינות, את המים יש ממש להעביר בעדינות מעל ראשו, לא יותר מדי ולא קרים, אלא ממש חמימים ונעימים כאלה שהוא יאהב.
לא "זורקים" תינוק למים
הידרופוביה עלולה להתרחש גם על רקע של אירוע לכאורה מינורי, אבל הוא הצליח לגרום לתינוק לפחד ממים. לדוגמה בן משפחה שלקח את התינוק ו"זרק" אותו לבריכה או לגיגית, בלי שום רגישות והתינוק קצת בלע מים או הרגיש חנק, די בכך כדי לגרום לו להרגיש פחד ממים ולפתח אצלו טראומה. מספיק שהוא עבר "תרגיל" כזה בשביל לא לרצות יותר לבוא במגע עם מים, והוא יביע את ההתנגדות שלו כל יום באמבטיה, הוא עלול להיתקף בהתקפי זעם וצרחות, כאשר ההורה בכלל לא ייחס לאירוע הזה חשיבות. בנפשו של הילד נחרטה הטראומה. אסור בשום פנים ואופן להשליך תינוקות בצחוק ולא בצחוק לתוך מים, כי גורם ההפתעה הוא זה שגורם להם לפחד. חשוב מאוד להחזיר בהדרגה את הביטחון במים לילד כזה ולרשום אותו למסגרת של חוג שחייה לתינוקות.
חוג שחייה לתינוקות מעניק להם ביטחון עצמי
הורים נוהגים ובצדק, לרשום את ילדיהם לכל מיני חוגים. זה נעשה גם כדי להעניק להם הנאה אבל גם כדי לחזק את הביטחון העצמי שלהם. כאשר מחזקים את הביטחון העצמי בדבר אחד, הדבר ניכר לא רק במצבים הקשורים בכך כמו למשל חוג קראטה, אלא בכלל. גם תינוקות קטנים זקוקים לחיזוק הביטחון העצמי שלהם, ואת זה אפשר לעשות בחוג שחייה לתינוקות עם בריכה לתינוקות המותאמת בדיוק לחוג זה. ככל שירגישו נוח ובטוח בתוך המים, כך ירגישו בטוח גם במצבים אחרים. מעבר לחיזוק הביטחון העצמי, מחזקת הפעילות במים שרירים, קוארדינציה, את חגורת הכתפיים ועוד. תינוקות פחדניים ממש מומלץ לכוון לחוג או מסגרת של לימוד שחייה לתינוקות. זו תעניק להם מקום בו יוכלו להרגיש בטוח, ואת תחושת הביטחון הזו הם ייקחו אתם הלאה למקומות אחרים.